Internacional 08/11/2011

La votació dels comptes públics del 2010 li pot costar la presidència a Berlusconi

El primer ministre italià podria abandonar el càrrec si no la supera. Dilluns ja va haver de desmentir els rumors sobre la seva dimissió

Acn
1 min

RomaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, podria perdre el càrrec aquest dimarts si no supera la votació sobre la ratificació dels comptes del 2010. Podria ser, fins i tot, que alguns membres del seu partit no li donessin suport. Berlusconi, tot i que va desmentir a través del seu Facebook que s'estigués plantejant la dimissió, podria veure's obligat a renunciar al càrrec de primer ministre si no supera la votació. En aquest cas, el president de la República, Giorgio Napolitano, hauria de convocar eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La coalició de centre-esquerra ha anunciat que potser s'absté en la votació dels comptes del 2010, malgrat que l'oposició ja es planteja una moció de confiança. Els rumors sobre la dimissió de Berlusconi es van disparar aquest dilluns al matí després que un periodista pròxim seu assegurés que abandonaria el càrrec imminentment.

Davant la possible dimissió del primer ministre italià, la borsa italiana es va disparar i el parquet de Milà va pujar un 1,3%. De fet, el rendiment dels bons de referència italians a 10 anys va arribar al seu màxim des de l'any 1997, a un 6,67%, i acostant-se als 500 punts.

La incapacitat de Berlusconi per impulsar les reformes estructurals per fer baixar al prima de risc ha fet augmentar el descontentament dels membres del seu propi partit. Uns quants d'ells podrien abandonar el primer ministre italià, que ja ha dit que vol veure qui són "els traïdors".

stats