Internacional 09/04/2013

Bersani i Berlusconi acorden pactar el pròxim president d'Itàlia

L'acord no inclou cap aspecte de governabilitat de la República, ja que continua el bloqueig polític. Està previst que Napolitano acabi el seu mandat el maig

Ara
1 min

BarcelonaDe la reunió per formar govern entre el líder del centreesquerra i guanyador de les legislatives, Pier Luigi Bersani, i el líder de la coalició de centredreta, Silvio Berlusconi, no n'ha sortit el pròxim govern d'Itàlia, però si un acord per pactar el pròxim president d'Itàlia. Ho ha deixat intuir vicesecretari del Partit Democràtic (Pd), Enrico Letta, després d'una reunió d'una hora.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ha estat una bona trobada, em sembla. Però estem a l'inici –ha dit Letta, que ha matisat que el tema central ha estat la formació de govern. "Després Berlusconi i Bersani han parlat de la presidència de la República: dels criteri. Farà falta una altra trobada per arribar al nom: caldrà temptar-los tots perquè el cap de l'estat sigui electe amb un gran consens". "La d'avui ha estat una reunió útil per arribar a trobar una persona important per al Quirinale", ha afegit.

"Ha de ser una persona de prestigi inqüestionable i reconeguda competència institucional", ha dit al seu torn el secretari del Poble de la Llibertat, Angelino Alfano, la formació de Berlusconi, en unes declaracions recollides pel 'Corriere della Sera'.

Bersani i Berlusconi han arribat així al principi d'un acord per desencallar un dels bloquejos polítics a Itàlia, la successió del president de la República, Giorgio Napolitano, que acaba el seu mandat el maig. La insistència de Napolitano, justament, ha portat Bersani a reunir-se amb el Cavaliere després de 43 dies de les eleccions. Això sí, sense foto.

stats