BIELORÚSSIA
Internacional 28/12/2010

El president Aleksandr Lukaixenko relleva el primer ministre sense donar cap explicació

El president de l'Acadèmica Bielorussa de Ciències, Mikhaïl Miasnikovitx, ocuparà la presidència del govern en substitució de Serguei Sidorski, en el càrrerc des del 2003

Afp
1 min
El president bielorús, Aleksandr Lukaixenko, en una roda de premsa.

Minsk p { margin-bottom: 0.21cm; } Poc més d'una setmana després de la victòria electoral a les urnes marcades per les acusacions de frau i la repressió als moviments opositors, el president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, ha designat un un nou primer ministre. Lukaixenko no ha donat cap explicació dels motius del relleu al govern bielorús, però s'interpreta com una revitalització de l'executiu després dels aldarulls i les detencions de centenars de manifestants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president de l'Acadèmica Bielorussa de Ciències, Mikhaïl Miasnikovitx, de 60 anys, substituirà qui ha estat primer ministre des del 2003, Serguei Sidorski. Miasnikovitx ja està familiaritzat amb els despatxos governamentals, ja que entre el 1995 i el 2001 va ocupar diversos llocs de l'executiu, entre els quals destaca el de cap de l'administració presidencial.

stats