JUBILEU DE DIAMANTS
Internacional 26/06/2012

El Big Ben de Londres passarà a anomenar-se Elizabeth Tower, en motiu del jubileu de la reina

El Parlament britànic ha decidit canviar el nom de l'emblemàtica Torre del Rellotge per reconèixer els seixanta anys de regnat d'Elisabet II

Reuters
1 min
L'emblemàtica torre del Parlament britànic. EFE

LondresUna de les icones de Londres, l'emblemàtica torre del Parlament Britànic, coneguda pel sobrenom de Big Ben, passarà a anomenar-se ara Elizabeth Tower, en motiu del jubileu de diamants de la reina d'Anglaterra, Elisabet II. Així ho ha decidit la Cambra del Comuns per majoria, a petició d'un diputat conservador, Tobias Ellwood.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La Comissió de la Cambra dels Comuns dóna la benvinguda a la proposta de reanomenar el rellotge Elizabeth Tower en honor als seixanta anys al tron de la reina Elisabet II d'Anglaterra", ha dit el Parlament en un comunicat. La decisió, segons aclareix la cambra, s'aplicarà de la forma i el temps que es considerin "adequats".

No és la primera vegada que a una de les torres del Palau de Westminster se li canvia el nom. La segona torre més gran del Palau ja porta des del 1860 el nom de la reina Victòria, besàvia d'Elisabet II, que també va superar les sis dècades al tron.

De fet, "Big Ben" no és el nom real de la torre, sinó el nom popular amb què es coneix La Gran Campana de Westminster. Fins ara la icona es deia oficialment Torre del Rellotge.

stats