Internacional 18/07/2011

Brooks queda en llibertat després de declarar durant més de dotze hores per l'escàndol de les escoltes

L'exdirectora del 'News of the World' haurà de comparèixer davant la policia a finals d'octubre. Aquest dimarts també ha de declarar davant el Parlament britànic

Redacció
2 min
Rebekah Brooks durant la final de Wimbledon l'1 de juliol. REUTERS

BarcelonaRebekah Brooks, exconsellera delegada de News International, la branca britànica de l'imperi del magnat Rupert Murdoch, ha quedat en libertat sota fiança aquest dilluns a la matinada després de ser interrogada durant més de dotze hores per la policia metropolitana de Londres (Scotland Yard).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Brooks haurà de comparèixer davant la policia a finals d'octubre, segons un comunicat de Scotland Yard, que l'ha interrogat per les suposades escoltes il·legals a telèfons i suborns a policies quan va dirigir entre el 2002 i el gener de 2003 el tabloide News of the World.

Tot i la detenció aquest diumenge, Rebekah Brooks, haurà de comparèixer davant el Parlament britànic, com estava previst. Brooks està citada el proper dimarts a la cambra dels comuns per parlar del cas de les escoltes telefòniques.

El seu advocat, Dave Wilson, va explicar aquest cap de setmana a Reuters que Brooks havia anat a una comissaria de policia de Londres per voluntat pròpia en una cita programada per anticipat. El lletrat va assegurar que està ajudant la policia en la seva investigació i va declinar fer més declaracions. Aquest extrem l'ha confirmat la policia de Londres en un comunicat. Una font de News International va dir, per la seva banda, que la companyia està sorpresa per la detenció i que no tenien indicis que s'anés a produir. Alguns mitjans anglesos, com l'editor econòmic de la BBC, Robert Peston, apunten que la detenció de Brooks hauria estat pactada divendres passat.

El diari 'News of the World', que va publicar la seva darrera edició el diumenge passat, està acusat d'intervenir milers de telèfons, inclòs el de Milly Dowler, una nena de 13 anys víctima d'assassinat. Això va provocar un escàndol que va obligar Murdoch a tancar el diari i descartar un pla de 12.000 milions de dòlars per la compra del total de la rendible BSkyB.

stats