Internacional 13/09/2012

Brussel·les espera que Moscou revisi la condemna a les Pussy Riot

En una resolució, el Parlament Europeu expressa la "profunda decepció per la sentència i la desproporcionada condemna imposada" pel tribunal rus a les components del grup de punk. El primer ministre rus, Dimitri Medvédev, també opina que s'hauria d'alliberar les activistes

Agències
1 min
Les Pussy Riot condemnades. REUTERS

Estrasburg / MoscouEl ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous una resolució en què els eurodiputats es mostren esperançats que la justícia russa revisarà la sentència a les components del grup de punk Pussy Riot, condemnades a dos anys de presó per cantar en una catedral de Moscou.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La decisió arriba un dia més tard que el primer ministre rus, Dimitri Medvédev, declarés que considera desproporcionada la condemna del tribunal rus i que pensa que s'hauria d'alliberar les tres integrants del grup.

El Parlament Europeu expressa, en un text conjunt dels grups polítics, la seva "profunda decepció per la sentència i la desproporcionada condemna imposada pel tribunal del districte de Jamovnicheski (Rússia)". Concretament, estan preocupats pel "darrer ressorgiment de la intimidació i la persecució política d'activistes de l'oposició a la Federació de Rússia". A banda, demanen a les autoritats russes que portin davant de la justícia els assassinats de la periodista Anna Politkovskaya i la defensora dels drets humans Natalaia Estemirova.

Medvédev entra en joc

"Una suspensió de la sentència, tenint en compte el temps que han passat a la presó, seria suficient", va dir ahir Medvédev en declaracions a una televisió russa. Els comentaris de l'expresident s'han interpretat com un intent de desvincular la decisió d'empresonar-les del Kremlin, després que diversos grups de drets humans hagin denunciat la sentència.

Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina i Yakaterina Samutsevich van ser condemnades per 'hooliganisme' en un espai religiós el 17 d'agost.

stats