Bulgària
Internacional 06/02/2012

El desglaç mata 8 persones a Bulgària

Després de l'onada de fred siberià, els búlgars pateixen ara greus inundacions. La neu ha començat a fondre's i l'aigua ha generat una onada de tres metres al sud del país

Efe
1 min
Un home és evacuat pels equips de rescat a Biser, Bulgària / REUTERS

BierAlmenys vuit persones han mort aquest dilluns a Bulgària i una desena han desaparegut a causa de les inundacions que està causant el desglaç provocat per les grans quantitats de neu que han caigut durant l'onada de fred siberià.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La localitat búlgara de Biser ha estat una de les principals afectades després que una onada de quasi tres metres inundés el 90% del poble. Diversos equips de rescat de Protecció Civil i de l'exèrcit s'han desplaçat fins la zona per intentar minimitzar la tragèdia.

"Els equips de rescat han recuperat els cossos de tres homes d'entre 60 i 90 anys i, segons els primers indicis, els tres han mort ofegats" ha declarat Zlatka Angelova, alcaldessa de Bier. D'altra banda, s'han recuperat els cossos de quatre persones que han mort dins dels seus vehicles en ser arrossegats per les inundacions. També s'ha trobat el cos d'un home de mitjana edat sota la runa dels habitatges parcialment destruïts per la riuada i el de dos homes ofegats que havien intentat sortir de la localitat de Borislavtsi, de la mateixa regió, amb el seu cotxe.

Els equips de rescat han evacuat més de 120 persones de les parts més altes dels seus habitatges, on s'han refugiat per salvar les seves vides.

Tot el sud de Bulgària està en alerta màxima i almenys tres regions han declarat l'estat d'emergència, després que els meteoròlegs hagin pronosticat una altra forta caiguda de les temperatures els pròxims dies. S'espera, així, una nova capa de fins a 50 centímetres de neu i fortes ventades que provocaran noves glaçades.

stats