ALERTA AL REGNE UNIT
Internacional 23/05/2013

Cameron respon a l'atac de Londres: "No hi ha res en l'islam que justifiqui aquest terrible acte"

El primer ministre britànic es compromet a combatre l'extremisme i fa pinya amb l'acció policial. "Volen dividir-nos, però això només ens unirà i ens farà més forts", destaca

Ara
2 min
David Cameron, després de reunir-se amb el comitè d'emergències Cobra. AFP

BarcelonaEl primer ministre britànic, David Cameron, ha comparegut aquest matí de dijous davant del 10 Downing Street després de presidir una reunió del comitè d'emergències, conegut com a Cobra, on s'ha abordat l'atac de dimecres al vespre contra un soldat britànic en ple carrer a Woolwich. Cameron s'ha mostrat determinat a no deixar cap peça sense lligar d'aquest atac terrorista. Els atacants "han de saber que això només ens unirà i ens farà més forts", ha destacat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El 'premier' britànic ha volgut transmetre missatges molt clars. Primer, que el Regne Unit està totalment entregat a "parar el terrorisme", i això vol dir que és un punt de vista compartit per tota la població. "No hi ha res a l'islam que justifiqui aquest acte terrible", ha destacat, i ha assegurat que els atacants no representen una religió que formi part de molts britànics. "Les principals víctimes de l'extremisme islamista al món han estat els mateixos musulmans", ha volgut puntualitzar després que s'hagin registrat atacs a mesquites aquesta matinada de dijous a Londres.

"Aquest país mai cedirà al terrorisme, en cap de les seves formes. Això no és un atac al Regne Unit, sinó també a totes les comunitats musulmanes que han donat tant a aquest país. Els vencerem i continuarem units", ha afegit. "Una de les millors formes de vèncer el terrorisme és continuar amb les nostres vides, i això és el que hauríem de fer".

Una investigació exhaustiva

Cameron també ha matisat que hi ha una investigació criminal en curs i que tant la policia com els serveis d'intel·ligència, als quals ha agraït la feina que estan fent, no pararan fins a reconstruir totes les peces d'aquest atac. Ha volgut, de moment, evitar crítiques per l'operació policial, que va trigar més de mitja hora a respondre, però ha obert la porta a encetar una investigació sobre el tema quan sigui necessari.

Homenatge a la mare que es va encarar als atacants

El primer ministre britànic també ha volgut homenatjar Ingrid Loyau-Kennet, la mare que es va encarar a l'atacant quan li va dir que l'atac era l'inici "d'una guerra contra tots vosaltres". "Ella va respondre per tots nosaltres", ha dit el 'premier'.

stats