REGNE UNIT
Internacional 06/07/2011

Cameron promourà una investigació sobre l'escàndol de les escoltes telefòniques il·legals

El primer ministre britànic considera que és molt diferent escoltar converses de la monarquia i de famosos que no de víctimes d'assassinat i terrorisme, per això vol investigacions independents a les de la policia

Efe
1 min
Un Murdoch fictici aguanta el guinyol de Cameron i el ministre de Cultura a les portes del Parlament britànic. GETTY

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, promourà una investigació oficial sobre l'escàndol de les presumptes escoltes il·legals del setmanari News of the World, que afecta ja no només a rics i famosos, sinó també a víctimes d'assassinat i terrorisme.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant la sessió setmanal de preguntes al primer ministre a la Cambra dels Comuns, Cameron ha manifestat la seva indignació per les escoltes que ha qualificat de "totalment repugnants", al mateix temps que s'ha mostrat disposat a que es facin diferents recerques al marge de la investigació policial sobre l'assumpte.

"No necessitem una sola investigació, sinó possiblement (diferents) recerques sobre el que ha passat. No estem parlant de polítics i famosos, estem parlant de víctimes d'assessinats i de terrorisme que tenien els seus telèfons intervinguts", ha dit el polític durant una acalorada sessió parlamentària dominada avui per l'escàndol.

"Crec que tothom en aquesta Cambra i certament tot el país senser sentirà un rebuig enorme pel que s'ha escoltat i el que s'ha vist a les pantalles de televisió", ha insistit el cap de Govern.

El rerefons de l'escàndol

Aquest escàndol va començar el 2006 després de revelar-se que alguns periodistes recorrien presumptament a punxades de telèfon per interceptar comunicacions de famosos, concretament els missatges dipositats en bústies de veu a telèfons mòbils i aconseguir així notícies exclusives, que des de llavors és investigat per la policia.

Al Regne Unit és il·legal intervenir telèfons en virtut de la Llei de Regulació de Poders de l'any 2000, però els serveis secrets poden sol·licitar permís per fer-ho en certs casos.

stats