REGNE UNIT
Internacional 14/06/2012

Cameron nega qualsevol complot entre els 'tories' i l'imperi Murdoch

El primer ministre britànic nega que prometés a News Corporation aconseguir BskyB a canvi del suport dels seus mitjans durant les eleccions del 2010. Cameron compareix a Londres davant la comissió Leveson, que investiga la vinculació entre polítics i mitjans de comunicació

Agències
1 min
El primer ministre britànic, David Cameron. AFP

BarcelonaEl primer ministre britànic, David Cameron, ha negat qualsevol vinculació en els negocis de News Coporation, del magnat de la comunicació Rupert Murdoch. Segons el 'premier', "no té sentit" suggerir que els conservadors van prometre a News Corporation que els ajudarien en la compra de la plataforma de canals per satèl·lit BSkyB a canvi de donar-los suport durant les eleccions generals del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre ha assegurat a la comissió que no era conscient de la imminent proposta de compra de BsKyB, que va ser anunciada el juny del 2010, just un més després de les eleccions.

Cameron compareix a Londres davant de la comissió Leveson, que investiga la vinculació entre polítics i mitjans i que prèviament ja ha fet comparèixer els anteriors primers ministres britànics com Gordon Brown i Tony Blair. La comissió ha nascut arrant de l'escàndol d'escoltes il·legals que va esquitxar el desaparegut tabloide 'News of the World' ('NoW') l'any passat.

La principal vinculació de Cameron amb l'imperi Murdoch i aquest setmanari ha estat Andy Coulson, exdirector del 'NoW' i cap de Comunicació del Partit Conservador i íntim amic del primer ministre fins que va explotar l'escàndol i va haver de dimitir.

Durant la compareixença, Cameron també ha admès que va reunir-se fins a 19 vegades amb Rebekah Brooks -exidrectora del 'NoW' i imputada pel cas de les escoltes–, 15 amb James Murdoch –fill de Rupert i director fins ara de News International, la franquícia de NewsCorp a Europas– i 10 amb Rupert Murdoch mentre era a l'oposició.

stats