El Parlament Europeu avala Cañete com a comissari d'Energia i canvi climàtic

Els eurodiputats, en canvi, rebutgen l'eslovena Alenka Bratusek

El parlament Europeu ha donat finalment el seu vistiplau al popular Miguel Arias Cañete com a comissari d'Energia i canvi climàtic. La seva ratificació per part de l'Eurocambra ha penjat d'un fil fins l'últim moment per la divisió dels Socialistes europeus, una part dels quals volien vetar Cañete per la seva vinculació a la indústria petroliera i pel seu poc compromís amb el canvi climàtic. De fet, els eurodiputats socialistes espanyols hi han votat en contra.

El Partit Popular Europeu havia amenaçat en rebutjar el socialista Pierre Moscovici com a comissari d'Economia si els Socialistes vetaven Cañete, un argument que finalment ha convençut a una majoria d'eurodiputats socialistes. En canvi, el Parlament ha rebutjat l'eslovena Alenka Bratusek.

Si es compleix el calendari previst, l'Eurocambra avalarà definitivament la Comissió Europea liderada per Jean-Claude Juncker en sessió plenària el proper 22 d'octubre. Pocs dies després, l'1 de novembre, Juncker i els seus comissaris prendran possessió del càrrec. Abans, però, s'hauran de fer les audiències dels comissaris que canviïn de cartera i de la nova comissària eslovena que substituirà Bratusek.

Més continguts de