MÓN
Internacional 08/03/2012

L'expresident alemany demana que soni 'Over the rainbow' en la cerimònia oficial de comiat

Christian Wulff, immers en un suposat cas de corrupció, decideix mantenir el mateix protocol que qualsevol altre president sortint. A l'acte no hi assistirà cap expresident

Ara
1 min

BarcelonaCom si fos Judy Garland a 'El màgic 'Oz', el fins ara president alemany, Christian Wulff, s'acomiadarà aquest dijous del càrrec amb una cerimònia militar amb tots els honors i on hi sonarà, a petició seva, la cèlebre cançó 'Over the rainbow'. L'expresident també ha demanat que a l'acte hi soni l''Himne de l'Alegria' de Beethoven. Serà una frivolitat més d'un acte envoltat de polèmica al qual no hi assistirà cap dels expresidents alemanys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Wulff es va veure forçat a dimitir fa unes setmanes immers en un cas de suposada corrupció política. Tot i això, ha decidit abandonar el càrrec amb la mateixa cerimònia i el mateix protocol que qualsevol altre president. A més, seguirà cobrant un pensió de 200.000 euros a l'any i seguirà disposant de cotxe oficial i oficina.

Els seus quatre predecessors vius –Walter Scheel, del Partit Liberal (FDP), i Richard von Weizsächer, Roman Herzog i Horst Köhler, de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), com Wulff- ja han dit que no aniran a l'acte. Tampoc ho farà cap representant de les tres forces de l'oposició.

El càrrec de president és merament representatiu a Alemanya, però se li atribueix un caràcter d'autoritat moral.

stats