Internacional 21/06/2011

El president de la Comissió Europea vol que Grècia tingui més facilitats per accedir als fons comunitaris

Durao Barroso creu que això ajudarà al creixement econòmic del país

Efe
2 min

Brusel·lesEl president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha proposat avui facilitar a Grècia l'accés a fons comunitaris ja existents per incentivar el creixement econòmic del país i lluitar contra la desocupació. Barroso té previst presentar la idea als líders dels vint en la reunió que celebraran dijous i divendres a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Grècia té potencial per accedir a una quantitat significativa de fons europeus dins de la política de cohesió", ha explicat en una roda de premsa el president de l'Executiu comunitari. Barroso creu que Europa ha de "trobar fórmules per accelerar" l'entrega d'aquests diners i permetre que "Grècia obtingui el benefici ara". La proposta de la CE busca complementar amb incentius els exigents paràmetres als quals el rescat econòmic de la UE i el Fons Monetari Internacional (FMI) obliga el país.

Barroso demana al Consell Europeu de dijous i divendres discutir què pot fer la UE per ajudar Grècia, "més enllà dels seus esforços de consolidació fiscal, per augmentar la seva competitivitat i atacar el problema de l'atur". Al costat de les ajudes europees, Brussel·les vol també oferir a Atenes assessorament tècnic i programes concrets que permetin reactivar l'economia.

Grècia ha deixat passar importants quantitats de diners europeus en no tenir la capacitat de cofinançament requerida en molts projectes. El president de la CE s'ha esforçat en la seva compareixença per mostrar comprensió amb les queixes dels ciutadans grecs, que han sortit als carrers per protestar contra els ajustos i la situació del país. Barroso ha dit "entendre" el patiment d'una població sotmesa a "retallades profundes" que afecten directament els seus ingressos i ha recalcat la necessitat de donar als grecs "esperances" després d'aquests esforços.

stats