Internacional 11/03/2013

Condemnat a vuit mesos de presó l'exministre britànic que va amagar una multa

Agències
1 min
L'exministre Huhne aquest dilluns a Londres. REUTERS

LondresL'exministre britànic d'Energia, el liberal Chris Huhne, i la seva dona, Vicky Pryce, han estat condemnats cadascun a vuit mesos de presó per obstruir l'acció de la justícia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets es remunten a fa 10 anys, quan Huhne va fer passar una multa que li restava punts del carnet de conduir com si la infractora hagués sigut la seva dona.

El BMW 7 que conduïa el polític va ser enxampat el març del 2003 a 96 quilòmetres per hora a la carretera entre Londres i l'aeroport de Stansted, on el límit de velocitat és de 80.

Quan va rebre la multa, Huhne va fer veure que era la seva dona la que estava al volant per estalviar-se que li restessin punts del carnet de conduir.

Aquest liberal, que va plegar de ministre i va deixar el seu escó, es va declarar culpable al judici que va començar fa unes setmanes, després d'haver reivindicat durant anys la seva innocència.

Va ser la seva dona, en unes declaracions a la premsa, la que va destapar l'engany –i altres pràctiques del polític– després de divorciar-se d'ell.

stats