ÀUSTRIA
Internacional 10/12/2010

Detingut a prop de Salzburg l'exprimer ministre croat acusat de corrupció i abusos de poder

La policia d'Àustria envia a un tribunal el governant de Croàcia entre el 2003 i el 2009, a l'espera que la justícia l'extradigui a Zagreb. El parlament li va retirar la immunitat

Efe
1 min
L'exprimer ministre croata Ivo Sanader, el juliol del 2009 a Zagreb.

Viena p { margin-bottom: 0.21cm; } La policia austríaca ha detingut en una autopista a prop de Salzburg l'exprimer ministre de Croàcia Ivo Sanader, que està acusat de corrupció i abús de poder mentre va governar, entre els anys 2003 i 2009. Sanader ha estat enviat al tribunal de la ciutat austríaca, on romandrà arrestat fins que la justícia d'aquest país determini quan l'extradirà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La detenció de l'exprimer ministre croat es produeix després que Sanader hagués fugit aquest dijous del país amb una ordre de captura internacional de la fiscalia croata. El mateix dia, el parlament de Croàcia li va retirar la immunitat parlamentària.

A més d'Ivo Sanader, en aquest afer de corrupció també hi ha imputats l'excap de duanes i l'extresorer de la Unió Democràtica Croata (HDZ) i l'exdirector de la principal companyia estatal d'elecricitat, que han estat detinguts recentment.

stats