Internacional 08/08/2011

David Cameron suspèn les vacances arran dels greus disturbis a Londres

Diversos edificis es troben en flames a una ciutat al cordó industrial de Londres

Agències
2 min
Cotxes cremats i disturbis als carrers de Londres, dilluns 8 d'agost / REUTERS

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, ha suspès les seves vacances a Itàlia per tornar d'urgència a Londres, que pateix una tercera nit de greus disturbis. Diversos edificis estan en flames a Croydon, un municipi del cinturó industrial londinenc, així com també alguns comerços i vehicles als barri de Peckham, Hackney i Lewisham, a la capital. David Cameron arribarà a Londres durant la matinada, i convocarà una reunió amb el comitè 'Cobra', que gestiona les crisis nacionals. La reunió agruparà els serveis d'emergència, el cap d'Scotland Yard, el primer ministre i la ministra d'Interior. Els disturbis van començar dissabte a Tottenham arran de la mort a mans de la policia d'un jove de 29 anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia està recomanant als pares dels barris afectats que garanteixin que els seus fills són a casa per evitar que formin part dels disturbis. A més, es recomana als veïns de les zones més afectades que no surtin al carrer. En altres barris on no hi ha disturbis, com Kilburn, al nord, algunes botigues de 24 hores estan tancades amb cartells que asseguren que ho fan per recomanació de la policia.

D'altra banda, uns grans magatzems en una cruïlla d'un dels carrers de la ciutat industrial de Croydon, als afores de Londres, estan completament en flames. El municipi, al sud de la capital, té almenys tres edificis amb incendis, i ha patit saquejos a botigues de mobles i supermercats. A més, segons informa el diari local 'The Croydon Guardian', hi ha un autobús en flames i diverses desenes de joves continuen pels carrers. Mentrestant, aquest dilluns a la nit també hi ha hagut incendis en barris de Londres, com Peckham, al sud-est, on ha cremat un edifici, diversos vehicles i un autobús.

Els disturbis també afecten els barris de Hackney i Lewisham i han arribat al centre del país, a Birmingham. Segons ha informat la policia de les West Midlands en un comunicat "diversos establiments" de Birmingham han estat saquejats i s'han trencat finestres "en diverses localitzacions" del municipi. Els disturbis de Birmingham són els primers que es registren fora de l'àrea metropolitana.

stats