Internacional 27/03/2013

David Miliband abandona la política per dirigir una ONG nord-americana

L'exministre d'Exteriors britànic havia protagonitzat el 2010 una polèmica per disputar-se el càrrec del Partit Laborista amb el seu germà Ed

Efe
1 min
Ed (esquerra) i David (dreta) Miliband es van disputar el lideratge del Partit Laborista

LondresL'exministre britànic d'Assumptes Exteriors David Miliband, que va perdre el lideratge del Partit Laborista després que el seu germà Ed l'hi prengués el setembre del 2010, ha anunciat aquest dimecres la seva decisió de dimitir com a diputat per dedicar-se al Comitè de Rescat Internacional, una destacada organització benèfica dels EUA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Miliband havia sigut cap de la diplomàcia britànica a l'últim govern laborista de Gordon Brown, però el 2010 el seu germà Ed li va guanyar el lideratge de la formació política opositora.

En una carta enviada al seu partit de la circumscripció de South Shields (nord-est d'Anglaterra), el polític els ha comunicat la seva decisió de deixar la política per assumir la presidència i direcció executiva del Comitè de Rescat Internacional a Nova York –organització que respon a crisis humanitàries arreu del món i fundada per Albert Einstein el 1933.

David ha assenyalat que Ed ha aconseguit liderar un "partit únic que ha assumit la lluita contra els 'tories'". Els dos germans es van reconciliar públicament el febrer del 2011, quatre mesos després de la disputa del partit i de les primàries. Ed va incloure David en el projecte Moviment pel Canvi, després que el segon decidís abandonar la política temporalment d'ençà d'aquella derrota.

stats