Detenen a França un home acusat de preparar un atemptat

El sospitós és de nacionalitat francesa i de moment els investigadors no han trobat cap element que el vinculi amb els atacs comesos a Brussel·les i París

La policia francesa ha detingut avui un home als afores de París en una operació per avortar un projecte d'atemptat a França que, segons els investigadors, estava en fase avançada. Després de la detenció s'ha escorcollat un immoble, segons ha informat el ministre de l'interior, Bernard Cazeneuve.

El ministre ha assegurat que l'operació ha estat possible després d'una investigació "minuciosa" iniciada fa diverses setmanes i que ha mobilitzat "importants mitjans de vigilància física i tècnica, així com una cooperació estreta i constant entre els serveis europeus".

Segons Cazeneuve, l'arrestat és sospitós d'estar molt implicat en el projecte d'un atemptat, però ha precisat que "cap element" el vincula de moment amb els atacs de París del novembre i els d'aquesta setmana a Brussel·les. "La investigació en marxa haurà d'establir l'abast d'aquesta organització criminal i les eventuals complicitats. Correspondrà al fiscal de París difondre nous elements en cas que ho consideri útil", ha afegit.

Amb aquesta, ja són 75 les detencions fetes des de principis d'any de persones implicades de prop o de lluny en activitats terroristes, de les quals 37 han estat imputades i 28 empresonades.

Després dels atemptats de Brussel·les d'aquesta setmana, en què hi va haver una trentena de morts, Cazeneuve va ordenar el desplegament addicional a França de 1.600 policies i gendarmes per reforçar el control a les fronteres i a les infraestructures de transport, i ha advertit que "l'amenaça a la qual ens enfrontem va canviant", cosa que en dificulta el control i la prevenció.

Segons la premsa francesa, l'individu detingut avui, de nacionalitat francesa, havia estat condemnat en absència en un país europeu no especificat per un cas relacionat amb l'enviament de jihadistes a Síria.

La cadena i-Télé ha afirmat que aquest home ha declarat que té "armes i explosius", però no se'n saben més detalls. El cas és que els artificiers de la policia han hagut d'examinar l'edifici, l'aparcament i la rodalia abans de fer-ne un escorcoll a fons, cosa que indica que la policia temia que hi hagués bombes trampa.

Més continguts de