Internacional 13/02/2013

Detenen sis periodistes a Anglaterra per l'escàndol de les escoltes il·legals

Scotland Yard inicia una investigació sobre un altre cas de punxades telefòniques de la premsa sensacionalista

Efe
1 min

Londres @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Un total de sis periodistes han estat detinguts aquest dimecres a Anglaterra en relació amb la nova investigació policial sobre el cas de les escoltes de la premsa britànica. Es tracta de tres dones i tres homes que havien treballat al 'News of the World', el dominical sensacionalista que va tancar el 2011 arran de l'escàndol de les punxades telefòniques a rics i famosos per obtenir-ne exclusives.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons informa Scotland Yard, els detinguts estan sent interrogats per una suposada conspiració que va tenir lloc entre el 2005 i el 2006. L'escàndol de les escoltes del 'News of the World' va esclatar el 2011 en revelar-se l'abast de les punxades il·legals.

Els darrers escàndols van portar el govern britànic a fer una investigació sobre l'ètica periodística. Un informe del jutge Brian Leveson sobre el cas va recomanar la possibilitat de legislar per regular la premsa amb la finalitat d'evitar que casos com aquests es puguin repetir, ja que centenars de famosos se'n van veure afectats.

stats