Publicitat
Publicitat

Detingut un exdirector del 'News of the World' pel cas de les escoltes

L'home estaria implicat en el cas de les escoltes i en el pagament a policies

Un home de 71 anys va ser detingut  a Londres en relació amb l'escàndol de les escoltes telefòniques il·legals practicades al diari britànic News of the World , segons ha confirmat Scotland Yard . La Policia ha precisat que l'individu , que el diari The Guardian identifica com Stuart Kuttner i exdirector gerent del dominical desaparegut , és sospitós de corrupció per pagaments indeguts a agents policials i d'intercepció de comunicacions .

Amb aquest arrest ja són onze els detinguts al Regne Unit pel cas de les escoltes , la majoria periodistes del dominical News of the World clausurat el passat 10 de juliol pel seu propietari , Rupert Murdoch , arran de l'escàndol . Entre els arrestats , que es troben en llibertat sota fiança , s'inclouen l'exdirectora del rotatiu Rebekah Brooks , mà dreta de Murdoch al Regne Unit , i l'exdirector Andy Coulson , fins al gener cap de comunicació del primer ministre , David Cameron . A més, dos comissaris en cap de Scotland Yard , Paul Stephenson i John Yates, van dimitir per les seves connexions amb algun dels implicats en el cas.

La investigació policial sobre les escoltes abarca dos aspectes , les punxades de telèfons per obtenir exclusives - emmarcat en l'operació Weeting - i els suborns a la policia , objectiu de l'operació Elveden . L'escàndol de les escoltes , que va esclatar el 2006, es va agreujar el mes passat al conèixer-se que a més de telèfons de famosos s'havien punxat els de familiars de soldats morts i víctimes d'assassinats cèlebres , entre d'altres.

Més continguts de