Internacional 28/10/2012

Detingut un periodista grec després de publicar la llista de 2.000 suposats evasors fiscals

Les autoritats no han confirmat si és l'autèntic registre de grecs amb comptes a Suïssa entregat per França al govern d'Atenes el 2010

Ara
1 min
La portada de la revista 'Hot Doc'. ARA

BarcelonaEl periodista d'investigació grec Costas Vaxevanis ha sigut detingut aquest diumenge després que la seva revista 'Hot Doc' publiqués una llista amb més de 2.000 noms que assegura que és la coneguda com a "Llista Lagarde", una llista de grecs amb comptes a bancs suïssos que va ser entregada a Grècia pel govern francès perquè fossin investigats sobre una possible evasió fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Vaxevanis, que ha sigut acusat de violació de la privacitat, ha publicat a Twitter moments abans de ser detingut: "Estan entrant a casa amb un fiscal ara, m'estan detenint. Passa-ho".

En una entrevista publicada a internet abans de la seva detenció, després de saber-se que la policia el buscava, Vaxevanis ha assegurat que estava sent perseguit injustament.

"En lloc d'arrestar els evasors fiscals i els ministres que tenien la llista i no van fer res, estan actuant contra els que tenim la veritat i contra la llibertat de premsa", ha assegurat el periodista.

Les autoritats gregues no han confirmat si la llista publicada a 'Hot Doc' era l'autèntica amb els noms dels suposats evasors fiscals entregada a Atenes per l'aleshores ministra d'Economia francesa, Christine Lagarde, l'any 2010.

Els últims ministres d'Economia grecs havien negat que a la llista hi hagués polítics però entre els noms publicats ara hi ha almenys 3 polítics, inclosos dos exministres conservadors.

stats