Internacional 29/05/2011

Dimiteix un secretari d'Estat francès acusat d'agressió sexual

Dues exfuncionàries que Georges Tron va acomiadar són les que ara l'han denunciat

Efe
2 min

ParísEl secretari d'Estat francès de la Funció Pública, el conservador Georges Tron, ha dimitit aquest matí després que dues extreballadores seves l'acusessin d'agressió sexual i violació. El primer ministre francès, François Fillon, ha anunciat la dimissió de Tron en un breu comunicat en què ha subratllat el "coratge i el sentit de la responsabilitat" del secretari d'Estat, que podrà així dedicar-se a la seva defensa "amb tota llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tron, de 53 anys i també alcalde de la localitat de Draveil, al sud de París, va ser acusat per dues exfuncionaries municipals de 34 i 36 anys d'agressió sexual entre 2007 i 2010 quan treballaven per aquest ajuntament. Una de les dones (els mitjans les anomenen "Laura" i "Eloise") ja havia relatat els fets a un advocat i a l'Associació Europea contra la Violència contra les Dones el passat mes de novembre, segons el diari Journal du Dimanche.

Segons aquesta publicació, una tercera dona podria denunciar fets similars al llarg de la propera setmana. La Fiscalia ha encarregat a la policia que obri una investigació sobre els casos.

En una carta enviada al president de França, Nicolas Sarkozy, i als mitjans de comunicació, Tron reivindica la seva innocència i carrega contra la reputació de les dones que l'han acusat. "Des de la meva qualitat de simple ciutadà, faré del reconeixement de la meva innocència un assumpte personal, combatent les acusacions de dues antigues col·laboradores, de les quals una va ser acomiadada per haver desviat fons públics que li havien estat confiats i l'altra va abandonar les seves funcions amb motiu d'un comportament indigne", afirma el secretari d'Estat.

En la missiva, Tron acusa una persecució mediàtica que fa que els seus ciutadans el percebin com a culpable. El secretari d'Estat, que ocupa el lloc 27 de rellevància al Govern segons l'ordre de protocol, va arribar a l'Executiu el març del 2010, recomanat per Brice Hortefeux, home de confiança de Sarkozy, i llavors ministre de l'Interior.

Les acusació d'agressió sexual no són el primer escàndol que esquitxa aquest secretari d'Estat ja que dues setmanes després de la seva elecció el 2010, el diari "Le Canard Enchaîné" va revelar que era llogater d'un habitatge de protecció oficial a París.

L'escàndol es produeix dues setmanes després de la detenció a Nova York del socialista francès i exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, acusat de violar una treballadora d'un luxós hotel de Nova York.

stats