Itàlia
Internacional 14/12/2010

Durs enfrontaments entre la policia i els manifestants al centre de Roma

La policia italiana i els manifestants que protesten contra el govern de Silvio Berlusconi han protagonitzar avui durs enfrontaments davant la seu del Senat, a la plaça Venècia, al centre de Roma

Agències
1 min
Joves italians a favor d'un canvi de govern s'enfronten a la policia a Roma.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els agents han carregar durament contra diversos centenars de manifestants que han intentar travessar el cordó policial instal·lat al voltant del Palau Madama, seu del Senat, després de llençar pedres, petards, pots de fum i pintura contra la seu de la cambra alta. A més, s'han produir diversos enfrontaments entre agents de la policia i periodistes que pretenien accedir a la zona per gravar els aldarulls.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de la càrrega policial, els manifestants se n'han anat als voltants del palau de Montecitorio, seu de la Cambra dels Diputats, on s'han produït aldarulls entre la policia i els manifestants, la majoria d'ells estudiants que protestaven per la reforma universitària proposada per l'Executiu.

Milers de persones es manifesten des de primera hora d'aquest matí a tota Itàlia per protestar contra el Govern de Silvio Berlusconi, que es jugava a aquesta mateixa hora el seu futur amb la votació de dues mocions de censura a la Cambra dels Diputats.

Vuitanta autocars han arribat avui a Roma per participar en alguna de les manifestacions que hi havia convocades: la més gran, la protesta d'estudiants contra la llei de la ministra Gelmini; que s'ha unit amb la convocada pels sindicats de la metal·lúrgia, la del comitè dels afectats pel terratrèmol de l'Aquila, i la dels ciutadans de Terzingo i immigrants. La capital estava blindada sobretot a les zones properes al Senat i a la Cambra dels diputats. Les tres grans marxes han acabat unint-se davant del Senat.

Les concentracions més importants s'han registrat a ciutats com Roma, Milà, Torí, Palerm, Catània, Càller o Bari.

stats