TERRORISME
Internacional 07/01/2011

El nivell d'amenaça terrorista als aeroports de Londres puja a "sever"

A partir d'avui, més policies patrullaran als aeroports i estacions de trens britànics. Tanmateix, no hi ha cap amenaça concreta, ja que llavors l'índex pujaria a "crític"

Redacció
1 min

LondresEl nivell d'amenaça terrorista específic per a les principals xarxes de transport del Regne Unit, entre les quals s'inclouen els aeroports, ha canviat de "substancial" a "sever", segons informa avui la cadena pública britànica BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest canvi en el nivell d'amenaça inclou també les terminals ferroviàries del país. Amb tot, no es creu que aquest canvi estigui causat per cap avís per part dels serveis secrets sobre un possible atemptat imminent. Responsables de seguretat han aclarit que el canvi és "preventiu".

El fet que el nivell d'amenaça terrorista nacional sigui "sever" significa que la possibilitat que passi un atemptat terrorista és "altament probable". Per sota d'aquest nivell, se'n contemplen d'altres per a sectors específics de la infraestructura nacional que normalment no es fan públics. Els encarregats de la seguretat van assenyalar a la BBC que, en cas de tenir notícia d'algun tipus d'amenaça concreta, l'esmentat nivell s'hauria elevat a "crític", el màxim disponible. Amb tot, a partir d'avui hi haurà un nombre més gran de policies visibles al públic a aeroports i estacions de tren.

stats