Errors en la documentació de l'accident d'avió del president polonès Kaczynski

La documentació de les autòpsies i els anàlisis practicats a Rússia arran de l'accident d'avió de la base de Smolensk, en el que va morir el president polonès Lech Kaczynski, està suposadament desordenada segons una emissora polonesa. La qual cosa hauria fet que es barregessin les restes dels morts

L'emissora polonesa que cita fons no oficial, diu que la numeració de les etiquetes i dels documents dels morts és incorrecta cosa que podria fer que varies tombes continguin restes de diferents víctimes. Segons l'emissora, si es confirmés el fet, la tomba del expresident polonès Lech Kaczynski i de la seva dona, al castell de Wawel de Cracòvia, podria contenien les restes d'altres víctimes del accident del passat 10 d'abril, en el que van morir 96 persones.

 

El Primer ministre polonès, Donald Tusk, ha declarat que el projecte d'informe enviat des del Comitè intergubernamental de l'aviació russa (MAK) és “inacceptable”. El ministre de l'Interior va anunciar ahir que havia enviat a Moscou un document de 150 pàgines amb observacions al projecte d'informe del Comitè de l'Aviació. El ministeri no ha volgut fer declaracions sobre el contingut de les observacions fetes a Rússia.


Segons l'advocat de les víctimes, Rafa Rogalski, citat per l'emissora, és cert que existeix un problema que està sent estudiant per experts polonesos, però s'ha d'evitar conclusions precipitades fins que tots els anàlisis s'hagin completat. La fiscalia polonesa encara no ha rebut des de Rússia tots els materials necessaris per a una identificació exhaustiva dels morts.

Més continguts de