El ministre britànic per a Escòcia tem perdre el referèndum i critica l'autocomplaença dels unionistes

Alistair Carmichael diu en una entrevista a 'The Observer' que els unionistes donen la victòria per feta i que no reaccionen davant els nacionalistes d'Alex Salmond

El ministre per a Escòcia del govern britànic, Alistair Carmichael, alerta en una entrevista publicada a 'The Observer' que "correm el risc de perdre el referèndum de la independència d'Escòcia" perquè els nacionalistes tenen "més fam" de victòria i els "unionistes desmotivats" no reaccionen davant "les amenaces plantejades pels nacionalistes seguidors del primer ministre d'Escòcia, Alex Salmond".

"Correm el perill que quan ens n'adonem que podria passar sigui massa tard", afirma Carmichael sobre l'eventual independència d'Escòcia. "Tothom ha de saber que és una votació seriosa i que no és impossible que els nacionalistes puguin guanyar-la", subratlla el ministre. Carmichael també expressa la seva preocupació sobre el fet que els unionistes assumeixin la victòria i no es facin sentir.

Les darreres enquestes sobre el referèndum situen el suport a la independència en un 40%, el nivell més alt des que va començar la campanya, només cinc punts per darrere dels unionistes. El percentatge d'indecisos  se situa en el 15%.

Pel que fa a les campanyes, Carmichael afirma que la del sí és probablement la que ha tingut més recursos de la història política britànica. "No els igualarem en termes de despesa, però pel que fa a la fam de victòria crec que els hem d'igualar", diu Carmichael. "Sempre serà un repte –afegeix– perquè és un afer definitori per als nacionalistes. En canvi, per als laboristes, els liberals o els conservadors, la independència pot ser un assumpte del qual has de tenir cura però que no et defineix. Aquí és on hem de treballar més fort i motivar la nostra gent".

Tot i que Carmichel no critica la campanya 'Better together', liderada per l'excanceller laborista Alistair Darling, deixa clar que ell vol ser més proactiu, amb un "ventall de veus més ampli" i "més volum".

Més continguts de