Internacional 28/02/2013

Eslovènia comença les negociacions per formar un nou govern

Després de la moció de censura contra el president Janez Jansa, la política de centreesquerra, Alenka Bratusek, té dues setmanes per formar una coalició

Efe
1 min
Alenka Bratusek comença les negociacions per formar un nou govern

ZagrebL'endemà de la caiguda de l'executiu del conservador Janez Janza, aquest dijous han començat les negociacions per formar un govern liderat per la política de centreesquerra Alenka Bratusek.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un termini de dues setmanes previst per la llei per presentar al Parlament el seu gabinet, Bratusek haurà de posar-se d'acord amb els potencials socis de la coalició, el seu partit, Eslovènia Positiva (PS), i els socialdemòcrates (SD), per un costat, i la centrista Llista Cívica (DL), per l'altre, així com amb el Partit dels Jubilats (DeSUS).

En cas que aquests quatre partits no aconsegueixin un acord, s'hauran de convocar eleccions anticipades, per segona vegada en poc més d'un any, fet que podria agreujar encara més la delicada situació econòmica.

El Parlament eslovè ha aprovat aquest dimecres una moció de censura contra el govern conservador del ja ex primer ministre Janez Jansa, acusat de pràctiques corruptes, i ha encarregat a Alenka Bratusek la formació d'un nou govern.

stats