Estats Units
Internacional 23/02/2012

Estats Units: “Una Escòcia independent no tindria cap impacte a Catalunya”

L'ambaixador nord-americà a Espanya remarca les diferències entre el Regne Unit i Espanya i assegura que el seu país "reconeix la diversitat" d'Espanya, però que es relaciona amb governs estatals

Núria Ferragutcasas
1 min

WashingtonEls Estats Units creuen que una victòria del 'sí' en el referèndum d'independència d'Escòcia, que se celebrarà el 2014, no tindria "cap impacte" a Catalunya. "El Regne Unit i Espanya són països diferents", va puntualitzar l'ambaixador nord-americà a Espanya, Alan Solomont.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diplomàtic, que va participar ahir en una trobada amb periodistes amb motiu d'una visita de treball a Washington, va afegir que el seu país "reconeix la diversitat d'Espanya". "Respectem l'orgull que sent la gent de Catalunya i el País Basc per les seves regions. Però la nostra relació és amb el país, amb el govern espanyol".

Solomont va lloar el consens bipartidista que hi ha Espanya en qüestions com les relacions internacionals, la defensa o la seguretat nacional, i va posar com a exemple que la posició del govern popular de Mariano Rajoy a l'Afganistan és la mateixa que tenia el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

Pilotes fora amb Eurovegas

D'altra banda, Solomont no es va voler posicionar sobre quina ciutat, Barcelona o Madrid, seria la millor per acollir el complex de joc Eurovegas que impulsa l'empresari i multimilionari Sheldon Adelson, ni tampoc va voler valorar la importància del projecte. "Nosaltres donem suport a les companyies americanes perquè puguin invertir a Espanya però no entrem a debatre sobre quin tipus de negoci és el millor", va dir Solomont.

stats