ALEMANYA
Internacional 29/03/2011

El partit liberal alemany proposa ara tancar del tot vuit reactors nuclears que estan desactivats al país

La formació governamental fa un gir en la política energètica i la cancellera Angela Merkel proposa una ronda de reunions amb els partits per deixar l'energia atòmica

Efe
1 min
El líder dels liberals alemanys, Guido Westerwelle.

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } El Partit Liberal Demòcrata (FDP) alemany, que governa en coalició amb la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha proposat tancar definitivament els vuit reactors que hi ha desactivats a Alemanya. Aquesta formació, que va impulsar l'extensió de l'energia nuclear a Alemanya, ha fet així un gir en la política energètica després de la victòria dels Verds aquest diumenge a les eleccions del 'land' de Baden-Würtenberg. Es tracta dels set reactors nuclears afectats per la moratòria anunciada pel govern alemany i un altre que no funcionava per raons de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La derrota de cristianodemòcrates i liberals en aquest estat federat i el de Renània-Palatinat ha obligat les dues formacions a replantejar-se la política nuclear. De fet, la cancellera alemanya ha anunciat que obrirà un diàleg amb totes les forces del Bundestag, el parlament alemany. La intenció d'Angela Merkel és abandonar l'energia atòmica. Merkel també tractarà aquesta qüestió en una reunió el 15 d'abril amb els presidents dels estats federats.

stats