França
Internacional 01/06/2011

L'exministre d'educacio francès Luc Ferry acusa un altre exministre de pedofília, sense dir-ne el nom

Ferry assegura que fins i tot un excap d'Estat francès n'està assabentat. Però insisteix que no pot parlar sense proves, però no "difamar"

Afp
1 min

ParisL'exministre d'Educació i filòsof Luc Ferry va acusar aquest dilluns per televisió un altre exministre, de qui no va dir-ne el nom, d'haver mantingut relacions amb menors, fa un temps al Marroc. Ferry va afirmar, a més, que hi havia "testimonis d'alt nivell, entre les autoritats de l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'expolític va fer aquestes polèmiques declaracions mentre participava en un programa de Canal+ sobre els escàndols sexuals de l'excap del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, i de l'exsecretari d'Estat, George Tron, i sobre la responsabilitat dels mitjans de comunicació a l'hora de tractar aquests temes.

"L'afer me'l va explicar una de les més altes autoritats de l'Estat, concretament un exprimer ministre", va afegir Ferry, sense revelar tampoc el nom del cap de govern en qüestió. "Evidentment no en tinc proves", va dir Ferry, en ser interrogat al respecte, "tinc testimonis (...) d'autoritats de l'Estat en el més alt nivell".

L'antic ministre d'Educació va acabar dirigint-se als mitjans de comunicació: "Els periodistes no poden dir tot allò que saben [sense tenir-ne proves] perquè podrien caure en la difamació", va dir després d'assegurar que "si ara dic el nom [de l'ex primer ministre que també coneix el cas] seré jo qui podria ser inculpat (...) fins i tot si sé que la història és certa".

L'emissió televisiva s'emmarcava en el debat sobre el tractament que s'està fent del "cas Strauss-Khan", que ocupa els francesos aquests dies.

stats