FRANÇA
Internacional 09/12/2010

Jacques Chirac serà jutjat al març del 2011 per dos casos en l'afer de llocs de treball ficticis

L'expresident de la República Francesa està acusat de permetre que gent de la seva formació rebés un salari de l'Ajuntament de París quan ell n'era alcalde

Afp
1 min
Jacques Chirac, durant un discurs a Brussel·les al fòrum Dies Europeus pel Desenvolupament

París p { margin-bottom: 0.21cm; } L'expresident francès Jacques Chirac serà jutjat al març del 2011 per dos casos de creació de llocs de feina ficticis a l'Ajuntament de París quan ell n'era alcalde. La Cort de Cassació, que és la instància judicial més alta a França, ha acceptat la petició de l'advocat de Chirac d'unir d'aquests dos afers i el Tribunal Correccional de París s'encarregarà de jutjar-los.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Jacques Chirac, que va ser alcalde de la capital francesa entre 1977 i 1995 abans d'accedir a la presidència de la República, està acusat d'haver permès que gent del seu partit, l'aleshores Reagrupament per la República (RPR), rebés presumptament un salari del consistori parisenc. L'expresident francès ja va comparèixer davant la justícia a finals del 2009 per la suposada creació de 21 feines fictícies i a principis de novembre d'aquest any per nou presumptes llocs de treball ficticis. Chirac sempre ha negat aquests fets.

De fet, l'Ajuntament de París va desistir de continuar denunciant els fets després d'arribar a un acord econòmic amb la Unió per un Moviment Popular (UMP). El partit actual de Chirac s'ha compromès a pagar 2,2 milions d'euros en concepte de perjudicis que ha provocat al consistori parisenc. Concretament, la UMP en pagarà tres quartes parts, mentre que Chirac en sufragarà la resta.

stats