FRANÇA

Pugna interna a l'oposició a Sarkozy

Martine Aubry desvelarà al juny de l'any que ve si es presenta o no a les eleccions primàries socialistes

La primera secretària del PS francès explica a Journal du dimanche que no anunciarà fins llavors si competirà amb Ségolene Royal per ser a les presidencials del 2012

La primera secretària del Partit Socialista francès (PS), Martine Aubry, anunciarà al juny de l'any que ve si es presenta o no a les primàries d'aquesta formació, que han de triar candidatura a les eleccions presidencials del 2012. En una entrevista al periòdic Journal du dimanche, Aubry ha fet les primeres declaracions després que la líder socialista derrotada a les presidencials del 2007, Ségolène Royal, anunciés que serà als comicis interns del 2011.

 

“El calendari s'ha fixat: al juny els candidats, a la tardor el vot. No hi veig cap raó, excepte la impaciència d'un o un altre, de canviar aquest calendari”, ha explicat Aubry a Journal du dimanche. Sobre la decisió de Royal, la primera secretària socialista ha dit que respecta “la decisió de cadascú”. A més de Royal, en aquestes primàries concorreran dos diputats més. El gran favorit a les enquestes contra Sarkozy, el president del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, encara no s'hi ha pronunciat.