Internacional 09/08/2012

França desmunta diversos campaments de gitanos i repatria centenars de romanesos

Les dues accions segueixen la directiva marcada pel ministeri de l'Interior, que insta a aplicar “amb fermesa” les decisions judicials referents a immigració

Efe
1 min
Un agent de policia expulsa un grup de gitanos dels terrenys que havien ocupat. AFP

ParísLa policia francesa ha desmuntat aquest dijous diversos campaments gitanos i ha desallotjat les 200 persones que hi vivien. Al mateix temps s'ha organitzat a Lió un vol de repatriació de 240 ciutadans romanesos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els agents han desallotjat uns terrenys ocupats per barraques il·legals a la ciutat de Lille, al nord del país, seguint la directiva marcada ahir pel ministeri de l'Interior d'aplicar “amb fermesa” les decisions judicials respecte a la immigració.

El delegat del govern de la regió, Dominique Bur, ja havia anunciat fa unes setmanes la seva intenció d'evacuar els dos terrenys. La setmana passada un jutge va firmar l'ordre d'expulsió dels habitants de les barraques evacuades.

En unes declaracions a la televisió, Stéphanie Bocquet, del col·lectiu Solidaritat amb els Gitanos, ha ironitzat sobre el lema de campanya que va portar François Hollande a la presidència de França dient que “el canvi no és ara”.

El vol que s'ha enlairat des de Lió en direcció a Bucarest duia 240 gitanos romanesos que havien decidit acollir-se al programa de repatriació instaurat el 2007 per Nicolas Sarkozy, que inclou el bitllet d'avió i 300 euros per adult i 100 per nen.

Aquest programa va ser molt criticat aleshores per l'esquerra, en particular amb l'argument que suposa simplement desplaçar el problema i que bona part dels reenviats a Romania o a Bulgària tornen a França al cap de poc temps perquè als seus països d'origen no tenen perspectives.

stats