Internacional 03/07/2012

França permetrà casar-se i adoptar als homosexuals a partir del 2013

El primer ministre francès ha informat que el govern aprovarà el matrimoni i l'adopció de persones del mateix sexe

Agències
1 min
El primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault. Reuters

ParísJean-Marc Ayrault, primer ministre francès, ha informat aquest dimarts que el seu govern aprovarà el 2013 el matrimoni homosexual i l'adopció per part de persones del mateix sexe. Aquest canvi legislatiu era una promesa electoral del socialista François Hollande, nou president de França.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“El primer semestre del 2013 el dret al matrimoni i a l'adopció s'obrirà a totes les parelles, sense discriminació”, ha dit el cap de govern.

Dissabte passat, dia 30 de juny, Ayrault ja havia avançat les intencions de l'executiu, en un comunicat difós poc abans del dia de l'orgull gai. El primer ministre va afirmar que “totes les administracions de l'estat, les autoritats administratives independents, els funcionaris i en particular els professors seran sensibilitzats sobre l'objectiu d'igualtat i de lluita contra tots els prejudicis homòfobs, que són la base d'una violència i d'una exclusió que no són tolerables”.

Ayrault ha afegit que “a nivell internacional, França aprofitarà qualsevol ocasió per promoure la despenalització universal de l'homosexualitat”.

stats