GRÈCIA
Internacional 15/12/2010

Aldarulls al centre d'Atenes durant la vaga general

La manifestació de 20.000 persones pels carrers de la capital grega deriva en forts enfrontaments amb la policia. Un exministre conservador resulta ferit

Agències
1 min
Manifestants s'enfronten als antiavalots a Atenes.

Atenes p { margin-bottom: 0.21cm; } Les protestes al carrer en una jornada de vaga general a Grècia han derivat en aldarulls entre manifestants i policies a la capital del país. Agents antiavalots han fet servir gasos lacrimògens contra un grup d'activistes que havien llençat còctels molotov a dos hotels de la plaça Sintagma, al centre d'Atenes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'altre episodi de violència s'ha produït a la sortida del parlament grec, on s'han aprovat les retallades en la despesa del govern que formen part del pla de rescat de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional. Després que una marxa amb 20.000 persones arribés a les portes de la cambra, l'exministre de Transport i excomissari europeu, el conservador Costas Hatzidakis, ha estat ferit per l'atac amb pedres i bastons d'uns 200 manifestants.

La jornada d'aturada contra les mesures d'austeritat del govern grec afecta els sectors públics i privats i ha provocat la cancel·lació de vols, la suspensió del transport públic i el tancament dels centres educatius. Els ports també han aturat l'activitat, els hospitals funcionen amb serveis mínims i les seus dels ministeris estan tancades.

stats