Internacional 21/06/2011

Grècia surt al carrer contra les mesures d'austeritat

Els ciutadans envolten el Parlament hores abans que es voti una moció de confiança al president Papandreu

Agències
1 min
Els grecs han sortit davant el parlament del seu país / REUTERS

AtenesNombrosos ciutadans contraris a les mesures d'austeritat i al sistema polític del govern de Grècia s'han concentrat aquesta tarda davant el Parlament del seu país, on aquest vespre s'ha de votar una moció de confiança a l'executiu de Iorgos Papandreu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Això fa que la policia es trobi en estat de màxima alerta per garantir la seguretat dels 300 diputats dels cinc partits parlamentaris i membres independents que votaran la moció. Els cossos de seguretat asseguren que estan "preparats per mantenir l'ordre" i ja han acordonat les rodalies parlamentàries.

Fa una setmana, en la tercera vaga general, hi van haver més de 40 detinguts a causa dels greus disturbis que es van produir.

A la plaça, una de les pancartes mostrava avui el signe de l'euro en forma de creu gammada amb fons blau, degotant sang i sota els noms de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy. A més, un grup de ciutadans d'Esparta, a 300 quilòmetres de la capital, va començar aquest cap de setmana una marxa a peu per arribar avui al Parlament d'Atenes i protestar contra "la venda de Grècia als estrangers".

stats