Publicitat
Publicitat

EUROPA

Grècia podrà detenir i deportar estrangers si no compleixen "els estàndards mínims d'higiene"

Una nova esmena contempla expulsar els no nacionals per raons de salut pública

La policia grega podrà detenir els estrangers residents a Grècia per qüestions de "salut pública", segons una proposta de llei que s'ha de votar al Parlament.

"La detenció de no nacionals, tant si han sol·licitat asil polític com si no, està prevista en l'actual esmena si suposa un risc per a la salut pública", diu el projecte de llei presentat aquesta setmana pel govern que dirigeix l'exbanquer Lukàs Papadimos i publicat aquest dimarts en diversos mitjans hel·lens.

El text inclou, com a exemple d'aquests casos eventuals, persones amb malalties infeccioses o que formin part "de grups de risc, com usuaris de drogues intravenoses, treballadors del sexe o gent que viu en condicions que no arriben als estàndards higiènics mínims".

Afegeix que "els subjectes seran sotmesos a inspeccions de salut obligatòries i al tractament necessari", i aquells que es neguin a cooperar amb les autoritats podran ser deportats.

Els ministres de Protecció Ciutadana, Mijalis Jrisojoidis, i de Sanitat, Andreas Loverdos, ja havien anunciat el cap de setmana passat que prendrien mesures contra la "bomba per a la salut" que, segons el seu judici, suposen els immigrants que viuen a Grècia sense documents.

La mesura arriba, a més a més, després del fiasco que ha suposat l'anomenada "macrooperació contra la il·legalitat" del ministeri de Protecció Ciutadana (Ordre Públic), en què la setmana passada es van detenir almenys 2.000 estrangers.

Més continguts de