EUROPA
Internacional 03/04/2012

Grècia podrà detenir i deportar estrangers si no compleixen "els estàndards mínims d'higiene"

Una nova esmena contempla expulsar els no nacionals per raons de salut pública

Efe
1 min

AtenesLa policia grega podrà detenir els estrangers residents a Grècia per qüestions de "salut pública", segons una proposta de llei que s'ha de votar al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La detenció de no nacionals, tant si han sol·licitat asil polític com si no, està prevista en l'actual esmena si suposa un risc per a la salut pública", diu el projecte de llei presentat aquesta setmana pel govern que dirigeix l'exbanquer Lukàs Papadimos i publicat aquest dimarts en diversos mitjans hel·lens.

El text inclou, com a exemple d'aquests casos eventuals, persones amb malalties infeccioses o que formin part "de grups de risc, com usuaris de drogues intravenoses, treballadors del sexe o gent que viu en condicions que no arriben als estàndards higiènics mínims".

Afegeix que "els subjectes seran sotmesos a inspeccions de salut obligatòries i al tractament necessari", i aquells que es neguin a cooperar amb les autoritats podran ser deportats.

Els ministres de Protecció Ciutadana, Mijalis Jrisojoidis, i de Sanitat, Andreas Loverdos, ja havien anunciat el cap de setmana passat que prendrien mesures contra la "bomba per a la salut" que, segons el seu judici, suposen els immigrants que viuen a Grècia sense documents.

La mesura arriba, a més a més, després del fiasco que ha suposat l'anomenada "macrooperació contra la il·legalitat" del ministeri de Protecció Ciutadana (Ordre Públic), en què la setmana passada es van detenir almenys 2.000 estrangers.

stats