CRISI DE L'EURO

L'oposició grega assegura que no aprovarà més mesures d'austeritat

El líder del partit conservador Nova Democràcia considera que les polítiques que reclama la troica  no serveixen i s'han de modificar

El líder del partit conservador grec, Andonis Samaràs, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit, Nova Democràcia, no donarà suport a més mesures d'austeritat de la troica (el Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu i la Comissió Europea) per assegurar el retorn del fons de rescat de l'euro. Assegura que si fos així renunciaria a la coalició de govern que acaben de formar amb els socialistes del Pasok i els ultradretans LAOS.

Samaràs ha dit que no votarà per cap nova mesura d'austeritat i ha afegit que aquest tipus de lleis no asseguren que el país tiri endavant. "Estic d'acord amb les mesures per reduir la despesa del govern, […] per reduir el deute, per borrar el dèficit, per fer canvis estructurals. Però no estic d'acord en qualsevol mesura que freni el creixement", ha dit als diputats del seu partit a dos dies de la moció de confiança que es votarà dimecres al Parlament grec.