Publicitat
Publicitat

CRISI DE L'EURO

L'oposició grega assegura que no aprovarà més mesures d'austeritat

El líder del partit conservador Nova Democràcia considera que les polítiques que reclama la troica  no serveixen i s'han de modificar

El líder del partit conservador grec, Andonis Samaràs, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit, Nova Democràcia, no donarà suport a més mesures d'austeritat de la troica (el Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu i la Comissió Europea) per assegurar el retorn del fons de rescat de l'euro. Assegura que si fos així renunciaria a la coalició de govern que acaben de formar amb els socialistes del Pasok i els ultradretans LAOS.

Samaràs ha dit que no votarà per cap nova mesura d'austeritat i ha afegit que aquest tipus de lleis no asseguren que el país tiri endavant. "Estic d'acord amb les mesures per reduir la despesa del govern, […] per reduir el deute, per borrar el dèficit, per fer canvis estructurals. Però no estic d'acord en qualsevol mesura que freni el creixement", ha dit als diputats del seu partit a dos dies de la moció de confiança que es votarà dimecres al Parlament grec.

Més continguts de