Grècia
Internacional 06/08/2012

Grècia expulsarà 1.600 immigrants sense papers

En la batuda que s'ha fet aquest cap de setmana s'han detingut 6.000 persones que no tenien regularitzada la situació al país he·lè

Ara
1 min
Batuda policial a Atenes contra els immigrants sense papers. AFP

BarcelonaMés de 1.600 immigrants en situació irregular a Grècia seran expulsats després d'una batuda aquest cap de setmana a Atenes en què s'han detingut 6.000 persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fins a 88 paquistanesos ja han estat deportats aquest diumenge al seu país, i es farà el mateix els pròxims dies amb la resta de detinguts sense papers.

El ministre de l'Interior, Nikos Dendias, ha defensat l'actuació amb l'argument que la situació econòmica de Grècia no permet donar cabuda a una "allau d'immigrants". "El tema de la immigració és una bomba als fonaments de la societat i l'Estat", ha dit Dendias.

Les autoritats gregues han incrementat el nombre de guardes a la frontera amb Turquia davant el temor que l'agreujament de la situació a Síria comporti un augment de l'arribada d'immigrants.

Més del 80% dels immigrants que entren a la Unió Europea de manera irregular ho fan a través de Grècia.

A les últimes eleccions, el partit d'ultradreta Alba Daurada, que propugna l'expulsió immediata de tots els estrangers de Grècia, va entrar al Parlament amb 19 escons.

L'última setmana, Alba Daurada va repartir menjar només per a grecs.

stats