IMMIGRACIÓ

Convoquen mobilitzacions contra la tanca per frenar la immigració a Grècia

Organitzacions humanitàries i de drets humans han convocat protestes massives per al 15 de gener a Grècia i a capitals europees

Diverses organitzacions humanitàries i de drets humans han convocat protestes massives per al 15 de gener a Grècia i a les capitals europees contra la construcció d'una tanca a la frontera amb Turquia per tallar el flux d'immigrants des d'Àsia, el Pròxim Orient i Àfrica.

Petros Constantínu, portaveu del moviment Contra el Racisme i l'Amenaça Feixista i regidor a l'Ajuntament d'Atenes, va declarar ahir que "s'han d'exercir totes les pressions perquè no es construeixi el mur, ja que estem segurs que no servirà per dissuadir els desesperats".

El moviment, juntament amb el suport de sindicats de treballadors i organitzacions humanitàries, ha convocat una manifestació d'aquí a una setmana davant de la Universitat d'Atenes, al centre de la capital.

A més, comitès de refugiats i sol·licitants d'asil a Grècia han cridat a fer protestes pacífiques el proper dia 15 davant de les seus diplomàtiques gregues a Europa.

Segons el diari digital Vima, el ministre d'Immigració grec, Christos Paputsís, va assegurar que la tanca es farà "sense preguntar-ho ni a la Unió Europea ni a ningú, pel fet que la gestió de les fronteres és una qüestió de sobirania nacional", va afirmar el titular.


Més continguts de