GRÈCIA
Internacional 16/06/2011

Papandreu ajorna la remodelació de l'executiu

El primer ministre grec no aconsegueix prou consens dins del seu partit mentre que el moviment dels 'indignats' s'instal·la a diferents places de tot el país

Redacció
1 min
El primer ministre grec, Iorgos Papandreu, dijous durant una reunió amb el seu grup parlamentari / EFE

BarcelonaEl primer ministre grec no troba suport ni dins del seu propi partit. Després d'un intent frustrat dimecres de formar un govern d'unitat nacional –l'oposició ho va refusar perquè una de les condicions era tirar endavant el pla d'austeritat– la proposta de formar un nou executiu també va quedar a l'aire dijous per manca de consens dins del seu propi partit socialista, el Pasok.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dimarts van dimitir dos parlamentaris que fan perillar cada vegada més el consens per aprovar els pressupostos. El Pesok té majoria absoluta al Congrés (155 de 300) però no hi ha unanimitat dins dels socialistes per afrontar la dura travessa del desert de la resposta al rescat de la Unió Europea i l'FMI.

La societat civil tampoc veu amb bons ulls les retallades i continuava avui al carrer després de la tercera vaga general des de l'inici d'any. El moviment dels indignats grecs ja porta 22 dies a la plaça Syntagma d'Atenes, davant del Parlament. Ahir van ser dispersats pels antidisturbis amb gasos lacrimògens després que evitessin l'entrada dels diputats al Parlament per negociar els pressupostos.

Durant el dia d'avui més joves han plantat les tendes en d'altres places de tot el país.

stats