GRÈCIA
Internacional 15/06/2011

El primer ministre grec anuncia nou govern

L'oposició renuncia a la proposta de Iorgos Papandreu de formar un govern d'unitat nacional perquè no contempla una renegociació del pla de rescat

Redacció
1 min

BarcelonaEl primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha anunciat a última hora de la nit de dimecres en un discurs a la televisió grega que formarà un nou govern a partir de dijous. Encara no ha presentat nous detalls de l'executiu però sí la voluntat d'aconseguir el màxim suport de la resta de partits de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant el dia d'avui, marcat pels disturbis derivats de la tercera vaga general des de l'inici del 2011, una font governamental ha filtrat que Papandreu hauria acceptat la proposta del principal líder de l'oposició, el conservador Antonis Samaras, de dimitir a canvi de la formació d'un govern d'unitat nacional amb la condició que es respectés l'actual pla de rescat dictat per la Unió Europea i l'FMI.

Les negociacions no han avançat i l'oposició s'ha negat a acceptat el pla d'austeritat. En el discurs televisat Papandreu ha sorprès amb l'anunci d'un nou govern que haurà d'afrontar la dura travessa del desert d'un govern hipotecat per un deute que supera el 140% del PIB grec i una multitud d''indignats' que acampen des de fa 22 dies a la plaça Syntagma d'Atenes denunciant les retallades i privatitzacions que contemplen els nous pressupostos.

Desenes de milers de persones es van manifestar ahir a Atenes amb la intenció de no permetre als diputats entrar al Parlament per negociar els pressupostos. Els antiavalots van dispersar la multitud amb gasos lacrimògens i va haver-hi almenys 40 detinguts, segons la policia grega. Durant la vaga generar d'ahir, el transport públic no funcionava, no hi havia classes i els hospitals funcionaven amb serveis mínims.

stats