Noruega
Internacional 11/05/2012

Un home llança una sabata contra Breivik i li crida "assassí" durant el seu judici

El judici a l'autor de la massacre de Noruega l'estiu passat s'ha aturat després que el germà d'una víctima tirés una sabata i cridés a Anders Behring Breivik

Efe
1 min
L'assassí confés de 77 persones, Anders Behring Breivik, en la sessió de dijous del seu judici. / HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX / REUTERS

CopenhagenUn home ha llançat aquest divendres una sabata contra l'ultradretà i fonamentalista cristià Anders Behring Breivik durant el judici a Oslo contra els atemptats del passat 22 de juliol a Noruega, en què van morir 77 persones, i li ha dit "assassí".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Assassí! Vas matar el meu germà! Vés a l'infern!", ha cridat en anglès en diverses ocasions l'individu, que ha estat retirat de la sala per diversos agents de la policia, ha informat la televisió pública noruega NRK.

La sabata no ha atrapat Breivik, però sí una de les seves advocades, Vibeke Hein Baera, tot i que sense conseqüències. L'acció ha provocat l'aplaudiment de diverses persones presents a la sala, en la qual hi havia familiars de les víctimes i supervivents de la matança, mentre que altres s'han posat a plorar, segons l'edició digital del diari noruec 'VG'.

La jutge principal del cas, Wenche Elizabeth Arntzen, ha decretat una pausa, i el judici s'ha reprès uns minuts després.

L'incident ha passat en la primera part de la vista de divendres, dedicada a les autòpsies de les últimes víctimes de l'illa d'Utoya, a l'oest d'Oslo i on Breivik va cometre una matança al campament de les Joventuts Laboristes, on van morir 69 persones. Per ordre del tribunal, no està permès difondre imatges de gran part del judici, inclosa la presentació de les autòpsies.

stats