HONGRIA
Internacional 15/11/2011

Hongria multarà amb 500 euros o sis mesos de presó els sensesostre

El Parlament hongarès aprova una llei que entrarà en vigor l'1 de desembre. El govern argumenta que la mesura és perquè els municipis estimulin la creació de llars per als indigents

Efe
1 min

BudapestEl Parlament hongarès ha aprovat una llei amb els vots de la formació governamentals conservadora Fidesz que contempla imposar multes de 500 euros o bé sis mesos de presó als sensesostre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la llei, que entrarà en vigor l'1 de desembre, tots els que infringeixin dues vegades en sis mesos la nova normativa que prohibeix viure als carrers s'enfronten a una multa de 500 euros o, en cas de no disposar de diners, a sis mesos de presó.

Diverses organitzacions civils ha protestat en contra de la llei, argumentant que no posarà punt i final a l'existència de sensesostre.

Segons diferents càlculs, a Hongria viuen més de 30.000 persones sense habitatge propi, la majoria d'ells, un 40%, concentrats a la capital, Budapest.

El govern ha argumentat que la mesura no pretén criminalitzar la pobresa, sinó estimular les ciutats perquè creïn les instal·lacions adequades per donar una llar als sensesostre, ha afirmat Máté Kocsis, el responsable governamental encarregat d'aquest assumpte.

stats