ITÀLIA
Internacional 20/01/2012

Berlusconi no descarta que el cridin per tornar a governar Itàlia

L'ex-primer ministre italià creu que la "teràpia" tecnòcrata no ha donat cap fruit i per això espera que li demanin que torni al càrrec d'abans

Efe
1 min
Berlusconi

MilàL'ex-primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha assegurat aquest divendres que no descarta que el cridin per tornar a formar part del govern d'Itàlia, després que, segons ell, la "teràpia" que havia de fer l'executiu de Mario Monti als problemes del país "no ha donat cap fruit".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al final d'una nova audiència del cas Mills al Tribunal de Milà on se'l jutja per presumpta corrupció durant un acte judicial, Berlusconi ha afirmat que ell continua estant "al servei del país".

"Vam escollir el mal menor. Vam decidir fer el pas cap a un govern tecnòcrata perquè hi havia un atac obsessiu cap al nostre govern i, en particular, cap al seu president, a qui es culpava per l'augment de la prima de risc i la crisi de les borses", ha comentat l'ex-primer ministre, en unes declaracions recollides en televisió.

"L'anterior govern, amb sentit de la responsabilitat i amb una certa elegància, s'ha apartat. Després va intervenir la teràpia del govern tecnòcrata, que no ha donat cap fruit. Per dir-ho d'alguna manera, paradoxalment, esperem que ens tornin a cridar per ocupar la posició de govern que teníem abans, donat que això és una democràcia i nosaltres vam ser escollits democràticament", ha agregat.

Tot i això, Berlusconi ha precisat després que, si de moment no existeix una "solució alternativa" al govern de Monti –que va arribar al poder a mitjans de novembre després de la seva dimissió–, Itàlia haurà de seguir endavant així, ja que la verdadera solució als problemes no està a dins del país.

stats