ITÀLIA
Internacional 03/02/2011

El parlament italià rebutja investigar el cas Ruby

La cambra baixa, on els partits que donen suport a Berlusconi tenen majoria, ha votat perquè la fiscalia de Milà no registri les oficines del contable del primer ministre

Efe
1 min
Diputats de l'oposició durant la votació.

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } La majoria pro Berlusconi al parlament italià ha rebutjat en una votació aquesta tarda la petició de la fiscalia de Milà per registrar les oficines del comptable de Silvio Berlusconi, Giuseppe Spinelli, un procediment que forma part de la investigació del Cavaliere per abús de poder i incitació a la prostitució de menors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministeri públic investiga el primer ministre italià perquè presumptament va trucar a una comissaria de Milà per demanar que alliberessin una jove menor d'edat que va assistir a diverses festes privades del primer ministre italià. Es tracta del cas Ruby, que porta el títol del sobrenom de la noia.

Després d'una votació, la cambra baixa ha aprovat tornar al ministeri públic el sumari d'aquest cas, que inclou la petició per al registre. Segons la fiscalia de Milà, a les oficines hi ha documents rellevants per a la investigació, com ara justificants de suposats pagaments a noies joves que van assistir a les festes privades del Cavaliere. La policia no ha pogut accedir fins ara en aquestes dependències perquè estan protegides per la immunitat parlamentària, donat que es considera que són la secretaria del diputat Berlusconi.

Tot i aquesta decisió, la fiscalia de Milà continua la investigació i la setmana que ve demanarà davant el jutge que porta les investigacions preliminars que comenci el procés judicial contra Berlusconi.

stats