Publicitat
Publicitat

ITÀLIA

Itàlia treu els seus polítics de l'armari

Una plana web publica deu noms dels polítics italians de centre-dreta que considera homosexuals, entre ells la mà dreta de Berlusconi

Tots ells han votat en contra d'una llei específica per castigar els actes de discriminació contra els homosexuals, però segons una plana web italiana, serien gais ocults. Est tracta d'un ministre italià, el president de la regió més important del país i la mà dreta de Silvio Berlusconi, entre d'altres, tots ells polítics de centre-dreta italians que condemnen l'homosexualitat però que en realitat serien gais.

És el que sostenen els promotors de la iniciativa, una organització de defensa dels drets gais Equality Italia, que avui ha revelat públicament els noms d'aquestes deu persones, a qui acusa d'hipòcrites. Pròximament llançarà més noms, però de moment ja ha despertat una forta polèmica a Itàlia i la Repubblica se'n fa ressò.

Polèmica dins les organitzacions gais

Es tracta del primer cas d' outing que té lloc a Itàlia, és a dir, forçar a sortir de l'armari a algú. Polítics, tant de la dreta com de l'esquerra, han condemnat la iniciativa, com també altres organitzacions gais. Defensen que no tenen cap prova i que no es tracta d'altra cosa que xafarderies, perquè no és verificable.

A Itàlia encara hi ha agressions homòfobes i cap llei protegeix aquest col·lectiu.

Més continguts de