Internacional 09/08/2011

L'alcalde de Londres vol 'escombrar' la violència de la seva ciutat

Boris Johnson agraeix l'esforç que fan molts voluntaris per netejar la ciutat. El Primer Ministre, David Cameron, ha qualificat els fets de “tragèdia”

Redacció
2 min
Johnson, amb una escombra a la ma, ha visitat Clapham / REUTERS

BarcelonaEls màxims dirigents polítics de Londres i el Regne Unit han tornat de les seves vacances per afrontar sobre el terreny els aldarulls que viu la capital anglesa i que ja s'estenen a la resta del país. L'alcalde la ciutat, Boris Johnson, ha visitat aquest dimarts el barri de Clapham, un dels que la passada matinada va ser més castigat pels violents. El batlle s'ha trobat amb una forta escridassada dels veïns, que s'han organitzat de manera voluntària per netejar la zona.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Johnson, amb una escombra a la mà i davant les càmeres, ha agraït l'esforç que fan aquests ciutadans, que s'han organitzat per escombrar el barri i tornar-lo a la normalitat. L'alcalde ha assegurat que "els que hagin participat en robatoris i saquejos seran detinguts i s'enfrontaran a un càstig dur". Una veïna ha explicat a l'alcalde que ella "estava a la perruqueria quan algú va llançar un totxo contra els vidres i no hi havia ningú per defensar-me".

Per la seva part, el primer ministre britànic, David Cameron, ha visitat el barri de Croydon, al sud de Londres, i un dels més afectats pels actes vandàlics. Sobre el terreny, el cap de govern ha parlat amb bombers i policies de la situació. També ha visitat el centre de control d'Scotland Yard. Finalment, a la seu de Downing Street, Cameron ha declarat que farà "tot el que sigui necessari" per restaurar l'ordre a la capital britànica. D'entrada, aquesta nit es desplegaran 16.000 agents per "derrotar" el que ha qualificat de "delinqüència pura i dura". El que ha passat és, pel dirigent, "una tragèdia".

Cameron ha elogiat el "coratge" de la policia enmig dels desordres. "Estem decidits a fer justícia i aquestes persones pagaran les conseqüències dels seus actes".

Westminster obre per vacances

D'altra banda, els diputats del Parlament britànic hauran de tornar abans d'hora de les seves vacances. Dijous estan convocats a la seu parlamentària de Westminster, un fet que no passava des de l'any 2002, per participar a una sessió extraordinària sobre la situació que viu el país.

stats