Publicitat
Publicitat

José Sócrates dimiteix com a secretari general dels socialistes portuguesos per la derrota electoral

El primer ministre en funcions ha admès la victòria dels conservadors i els ha felicitat

El primer ministre en funcions de Portugal, José Sócrates, ha anunciat la seva dimissió com a secretari general del Partit Socialista (PS) després de la seva derrota en les eleccions legislatives celebrades aquest diumenge.

"No m'amago darrere de les circumstàncies, aquesta derrota electoral és meva, i vull assumir del tot aquesta nit. Per això crec que ha arribat el moment d'obrir un nou cicle polític en el Partit Socialista", ha subratllat.

Amb els ulls enrogits i visiblement emocionat, Sòcrates ha comparegut davant la premsa en un hotel de Lisboa i ha anunciat el seu comiat del poder davant les càmeres de la televisió, desenes de militants i dirigents del seu partit.

El primer ministre, que va renunciar al març davant el rebuig parlamentari al seu quart pla d'austeritat i va haver de demanar unes setmanes després el rescat financer de Portugal, ha felicitat el vencedor dels comicis, el Partit Social Demòcrata (PSD centre-dreta).

Amb el 92 per cent de l'escrutini provisional de les eleccions legislatives anticipades, el PS obté 28,2% dels sufragis i el PSD el 39,4%.

Més continguts de